
مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو
امروزه یکی از دغدغه های اصلی بیش تر افراد، ریزش مو و تراکم پایین مو است. این مشکل تنها متوجه آقایان نیست و در حال حاضر بانوان زیادی نیز با این مشکل مواجه هستند. در این مقاله ی ایرانمدبانک، میخواهیم به بررسی مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو بپردازیم.
مشکل ریزش مو و حتی طاسی سر به سن خاصی نیز محدود نمی شود و در حال حاضر شاهد آن هستیم که افراد جوان نیز با این مشکل مواجه هستند.
عوامل متعددی از جمله شرایط آب و هوایی و عادت های تغذیه ای افراد، آلودگی های موجود در آب و هوا، مشکلات ژنتیکی و وراثتی، اختلالات هورمونی، بیماری های پوستی و مواردی از این قبیل همگی از جمله دلایل بارزی هستند که باعث ریزش مو و حتی طاسی در افراد می شود.
روش های بسیار متعددی برای درمان و رفع این مشکل وجود دارد. بسیاری از این روش ها یا موقتی بوده یا این که هیچ نتیجه ای را به دنبال ندارند. در بین روش های مختلف تایید شده برای از بین بردن مشکل ریزش مو و طاسی سر، کاشت مو یکی از نتیجه بخش ترین و بهترین روش هایی است که در این میان وجود دارد.
نتایج به دست آمده از اکثر فرایند های کاشت مو ، کاملا دائمی بوده و می توان به آن ها اعتماد کرد. اما با این حال، عمل پیوند مو نیز درست مانند هر فرایند جراحی دیگری به یکسری نکات و مراقبت ها نیاز دارد و باید به آن توجه کرد تا نتیجه ای که مد نظر دارید را دریافت کنید.
فرایند کاشت مو به چه صورتی انجام می شود؟
فرایند پیوند مو در دسته عمل های جراحی قرار می گیرد. در واقع می توان آن را در زمره جراحی های زیبایی دسته بندی کرد. در این فرایند از فولیکول های موی خود فرد متقاضی استفاده می شود، به این صورت که فولیکول های موی فرد از بخشی به بخش دیگر منتقل شده و اصطلاحا پیوند داده می شود.
در واقع منطقه ای که از آن فولیکول ها برداشت می شوند را نقطه اهدا کننده می نامند و در مقابل آن منطقه گیرنده وجود دارد که در واقع منطقه ای است که دیگر به صورت نرمال رویش مو در آن جا دیده نمی شود.
فرایند کاشت مو ، فرایندی کاملا طبیعی محسوب می شود و مو های رشد یافته نیز کاملا طبیعی و مشابه مو های طبیعی خود فرد خواهد بود.
مراقبت های قبل از کاشت مو شامل چه مواردی می شود؟
همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد، پیوند مو در زمره عمل های جراحی قرار می گیرد. در نتیجه مانند هر عمل دیگری به برخی نکات مراقبتی قبل از انجام آن نیاز است. در وهله نخست پزشک معالج باید زمینه های بیماری و حساسیت های دارویی فرد متقاضی را به دقت بررسی کند.
بررسی سابقه هر گونه دارو و وجود هر گونه بیماری زمینه ای مانند دیابت، فشار خون و کم خونی از جمله موارد اساسی است که باید قبل از انجام کاشت مو به آن توجه کافی داشت. در این میان مصرف برخی از دارو ها و ترکیبات دیگر می توانند روی نتیجه نهایی پیوند دادن مو موثر باشند.
برای نمونه داروی آسپیرین و مصرف آن قبل از عمل روی نتیجه کاشتن مو ها تاثیر خواهد داشت. حتی بر اساس داده های موجود، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی در دوره ای قبل از انجام عمل می تواند روی میزان نتیجه بخشی پیوند مو موثر باشد.
از طرفی این ترکیبات در طی عمل و حتی فرایند بی حسی موضعی نیز می توانند تاثیر خود را بگذارند. از این رو پزشک معالج باید از همه این موارد کاملا آگاهی یافته و توصیه های لازم را در این خصوص پیش از انجام عمل انجام دهد.
رعایت بهداشت مو ها و سر نیز نکته ای مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد. این مورد خصوصا در روز انجام کاشت مو اهمیت بیش تری می یابد.
در نهایت موضوعی که به عنوان نکات مراقبتی قبل از کاشت مو مطرح می شود، زمان لازم برای رعایت هر کدام از این مواردی است که در بالا به آن اشاره شد.
همه این موارد از جمله توصیه ها و مشاوره هایی است که فرد متقاضی در دوره ای قبل از انجام عمل از پزشک مشاور خود دریافت می نماید.
مراقبت های بعد از کاشت مو به چه صورت است؟
بعد از انجام عمل پیوند مو نیز مواردی وجود دارد که با توجه به شرایط فرد و به منظور مراقبت بعد از عمل و دریافت نتیجه ای بهتر باید آن ها را مورد توجه قرار داد. اولین نکته ای که در خصوص مراقبت های بعد از پیوند مو می توان به آن اشاره کرد، استراحت کردن و مراقبت از زخم سر بعد از انجام جراحی است.
در این خصوص فرد مورد نظر باید تا حداقل به مدت سه شب با زاویه 45 درجه سر خود را روی بالشت قرار داده و از بالشت هایی تمیز و مرتفع استفاده کرده تا حداقل تماس ممکن سر با سطح را ایجاد نماید. این عمل به منظور جلوگیری از بروز تورم صورت می گیرد.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت، عدم مصرف آسپیرین و مواد غذایی بسیار سرد مانند بستنی است. همچنین تا حداقل سه تا پنج روز بعد از انجام عمل جراحی نیز باید از مصرف هر گونه مشروبات الکلی خودداری نماید.
کار دیگری که بعد از انجام این عمل به منظور مراقبت های بعد از کاشت مو انجام دادن آن توصیه می شود، استفاده از پک کمپرس یخ است. این کار برای کاهش میزان تورم انجام می شود و باید هر دو ساعت یکبار به مدت 15 دقیقه آن را جلوی سر قرار داد.
در مواردی نیز به منظور کاهش درد بعد از عمل، پزشک برای فرد متقاضی دارو های مسکن تجویز می کند. همچنین ممکن است به منظور جلوگیری از بروز هر گونه عفونت باکتریایی یا قارچی احتمالی، پزشک دوز های متفاوتی از آنتی بیوتیک ها را تجویز کند.
در دو هفته اول باید از لمس سر، خصوصا ناحیه ای که فولیکول ها از آن جا برداشت شده اند و جایی که به آن منتقل شده است خودداری کرد چرا که ممکن است در صورت آلوده بودن دست ناحیه مورد نظر دچار عفونت شود.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که تا مدت دو هفته بعد از انجام عمل کاشت مو، باید از برداشتن وزنه ها و وسایل بسیار سنگین و انجام ورزش های سنگین خودداری نمود.
در خصوص بازگشت به محل کار و انجام کار های روتین روزانه نیز توصیه می شود حداقل دو تا سه روز بعد از انجام عمل این کار را انجام دهید.
همچنین انجام حمام بخار و سونا یا شنا در استخر نیز باید تا سه هفته بعد از انجام عمل پیوند مو کنار گذاشته شود.
در خصوص استحمام و شست و شوی سر نیز باید گفت که انجام این کار را باید در روز سوم تا پنجم بعد از عمل انجام داد. این کار را بسیار آرام انجام داده و از وارد آوردن فشار به ناحیه ای که فولیکول ها در آن جا کاشته شده اند خودداری کنید.
اهمیت رعایت این نکات قبل و بعد از عمل برای چیست؟
رعایت کردن همه این موارد اشاره شده در بالا ، مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو ، همگی موجب دریافت نتیجه بهتر می شوند. علاوه بر این رعایت همه این موارد می توانند سلامت فرد متقاضی انجام کاشت مو را نیز تضمین نمایند.
از آن جایی که انجام عمل پیوند دادن مو ها نیز در دسته عمل های جراحی زیبایی قرار می گیرد، این عمل نیز مانند هر عمل دیگری می تواند عوارض جانبی ناخواسته ای را به دنبال داشته باشد. انجام این نکات و عمل کردن به آن ها قطعا در کاهش این عوارض موثر خواهند بود.
از همه مهم تر این که رعایت کردن همه این ها می تواند منجر به دستیابی به نتیجه مطلوب تر شده و قطعا فرد رضایت بیش تری را از عمل خود خواهد داشت.
انجام عمل کاشت مو چه فوایدی دارد؟
کاشتن مو ها در دسته عمل های زیبایی قرار می گیرد. در نتیجه می توان اولین مزیت این عمل را بهبود رضایت فرد از چهره و ظاهر خود دانست. افزایش اعتماد به نفس، زیبایی ظاهری و بهبود آن همگی دستاورد هایی هستند که بعد از انجام عمل کاشتن مو ها به دست می آیند.
دومین نکته ای که در ارتباط با مزیت انجام فرایند کاشتن مو ها مطرح می شود، طبیعی بودن این روش است. در این روش از آن جایی که از ترکیبات مضر شیمیایی و مصنوعی استفاده نمی شود و موی پیوند داده شده از خود بیمار به دست می آید، فرد متقاضی ضرری را متحمل نمی شود.
از همه مهم تر این که نتیجه بخشی و اثر این عمل به صورت دائمی بوده و در نتیجه فرد اگر تمامی نکات مربوطه را رعایت کند می تواند نتیجه ای قابل اطمینان و دائمی را از این عمل دریافت نماید. این حالت بر عکس روش های موقتی بوده که بی نتیجه هستند یا نتیجه به دست آمده از آن ها کاملا موقتی و کوتاه مدت است.
در نهایت با توجه به تمام موارد اشاره شده در بالا می توان عمل کاشت مو را در دسته فرایند های زیبایی قابل اطمینان قرار داد. اما باید به این مساله توجه داشت که رعایت تمامی نکات مراقبتی چه قبل و چه بعد از عمل بسیار اهمیت دارد. از همه مهم تر مطمئن شوید که این کار را در مرکزی معتبر و تحت نظر متخصصین کاشت مو انجام می دهید.
:منبع
https://www.yetkinbayer.com/en/things-done-after-hair-transplant-procedure.html
https://www.richfeel.com/advantages-and-disadvantages-of-hair-transplant
نظرتان را بنویسید