شباهت ها و تفاوت های بین آنفولانزا و COVID-19

شباهت ها و تفاوت های بین آنفولانزا و COVID-19

شروع فصل پاییز یعنی شیوع دوباره سرماخوردگی و آنفولانزا در سراسر کشور که با وجود همه گیری ویروس کرونا و شباهت هایی که بیماری COVID-19 با آنفولانزا دارد، مردم بسیاری نگران این موضوع هستند که در صورت ابتلا چطور می توانند تشخیص دهند که به کدام یک مبتلا شده اند؟
در این مقاله در سایت ایرانمدبانک قصد داریم تا به مقایسه این دو ویروس بپردازیم و شباهت ها و تفاوت های آن ها را بررسی کنیم.

تفاوت آنفولانزا (Flu) و COVID-19 چیست؟

آنفولانزا و COVID-19 هر دو بیماری تنفسی مسری هستند، اما توسط ویروس های مختلفی ایجاد می شوند. COVID-19 در اثر عفونت با ویروس جدید کرونا به نام SARS-CoV-2 و آنفولانزا در اثر عفونت با ویروس های آنفولانزا ایجاد می شود.

از آنجا که برخی از علائم آنفولانزا و COVID-19 شبیه به هم هستند، تشخیص تفاوت بین آنها فقط بر اساس علائم ممکن است کمی دشوار باشد. به همین جهت بهتر است برای تایید تشخیص آزمایشات دیگری نیز صورت گیرد. آنفولانزا و COVID-19 ویژگی های بسیاری دارند، اما تفاوت های اساسی بین این دو وجود دارد.

در حالی که هر روز موارد بیشتری در خصوص ویروس کرونا منتشر می شود، اما همچنان موارد بسیاری نیز وجود دارد که در مورد کووید 19 و ویروس عامل آن ناشناخته مانده است. از این رو در این مقاله با توجه به بهترین اطلاعات موجود، COVID-19 و آنفولانزا مقایسه شده اند.

مقایسه آنفولانزا و COVID-19
مقایسه آنفولانزا و COVID-19

مقایسه علائم و نشانه های آنفولانزا و کرونا

هر دو بیماری آنفولانزا و کووید 19 با علائمی همراه هستند که برخی از این علائم شبیه به یکدیگر بوده و برخی متفاوت است. همچنین COVID-19 و آنفولانزا می توانند درجات مختلفی از علائم و نشانه ها را داشته باشند، یعنی می توانند از هیچ علامتی تا علائم شدید را در فرد بروز دهند.

شباهت ها

  • تب یا احساس تب و لرز
  • سرفه
  • تنگی نفس یا دشواری در تنفس
  • خستگی
  • گلو درد
  • آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
  • درد عضلانی یا بدن درد
  • سردرد
  • برخی از افراد ممکن است استفراغ و اسهال داشته باشند، هرچند این مورد در کودکان بیشتر از بزرگسالان مشاهده می شود

تفاوت ها

ویروس های آنفولانزا می توانند باعث بیماری خفیف تا شدید، از جمله علائم و نشانه های شایع ذکر شده در بالا شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص علائم و نشانه های این بیماری می توانید مقاله آنفولانزا و هر آنچه باید بدانیم مراجعه کنید.

علائم و نشانه های دیگر COVID-19، که با آنفلانزا متفاوت است و می تواند شامل تغییر یا از بین رفتن حس بویایی و چشایی شود.

چه مدت پس از مواجهه با ویروس علائم ظاهر می شود؟

هم برای COVID-19 و هم برای آنفولانزا ، 1 روز یا بیشتر می تواند بین ابتلای فرد و ظهور علائم بیماری بگذرد. هر چند اگر فردی مبتلا به COVID-19 باشد، ممکن است مدت زمان بیشتری در مقایسه با آنفولانزا طول بکشد تا علائم را بروز دهد.

به طور معمول در ابتلا به آنفولانزا ، فرد از 1 تا 4 روز پس از عفونت می تواند علائم آن را نشان دهد. اما در خصوص کووید 19 باید گفت که به طور معمول علائم تا 5 روز پس از آلوده شدن فرد خود را نشان میدهد. اما بروز علائم آن در افراد مختلف می تواند از 2 روز تا 14 روز متغیر باشد.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص کرونا ویروس و بیماری COVID-19 می توانید مقالات تازه ترین ها از مهمان ناخوانده این روز ها؛ کرونا ویروس و بیماری COVID-19 را مطالعه کنید.

فرد بیمار تا چه مدت می تواند ویروس را انتشار دهد؟

هم برای COVID-19 و هم برای آنفولانزا ، شباهت به این ترتیب است که در هر دو بیماری انتشار ویروس حداقل برای 1 روز قبل از بروز علائم ممکن است.

اما اگر فردی به COVID-19 مبتلا باشد، ممکن است برای مدت زمان طولانی تری در مقایسه با آنفولانزا قادر باشد که ویروس را منتشر کند. بیشتر افراد مبتلا به آنفولانزا تقریبا تا 1 روز پیش از آنکه علائم خود را نشان دهند، می توانند عامل انتشار باشند.

به نظر می رسد کودکان بزرگتر و بزرگسالان مبتلا به آنفولانزا در طی 3-4 روز اول بیماری خود بیشتر عامل انتقال هستند. اما ممکن است برخی از آن ها تا 7 روز پس از بروز علائم نیز ویروس خود را منتشر کنند. بیماری در نوزادان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف می توانند حتی برای مدت طولانی تری واگیر داشته باشد.

اینکه چه مدت کسی می تواند ویروس عامل COVID-19 را گسترش دهد هنوز در دست بررسی است. ممکن است افراد تا مدت 2 روز قبل از اینکه علائم یا نشانه هایی را از خود نشان دهند، قادر باشند ویروس را منتشر کنند.

همچنین حداقل تا 10 روز پس از بروز اولین علائم نیز آن ها قادر به انتشار ویروس کرونا هستند. اگر کسی بدون علامت باشد اما آزمایش وی برای COVID-19 مثبت اعلام شود، ممکن است حداقل به مدت 10 روز باعث انتشار ویروس گردد.

نحوه گسترش ویروس کرونا

COVID-19 و آنفولانزا می توانند از فردی به فرد دیگر، در بین افرادی که در تماس نزدیک با یکدیگر هستند (در حدود کمتر از 2 متر) شیوع پیدا کنند. هر دو به طور عمده توسط قطرات آلوده به ویروس که از بدن فرد بیمار به هنگام عطسه، سرفه یا صحبت خارج می شود، منتقل می شوند.

این قطرات می توانند از طریق دهان یا بینی افرادی که در نزدیکی آنها هستند استنشاق و وارد ریه آن ها شوند. همچنین ممکن است فرد در اثر تماس فیزیکی مانند دست دادن یا با لمس یک سطح یا جسمی که روی آن ویروس قرار دارد و سپس دست زدن به دهان، بینی یا احتمالاً چشم ها، به ویروس آلوده شود.

همچنین ویروس آنفولانزا و ویروس عامل COVID-19 ممکن است پیش از بروز علائم یا علائم خیلی خفیف و حتی در مواردی بدون علامت، از فردی به فرد دیگر منتقل شوند.

در حالی که تصور می شود ویروس های COVID-19 و آنفولانزا به روش های مشابهی گسترش می یابند، اما تفاوت هایی نیز در این بین وجود دارد. کووید 19در بین جمعیت های خاص و برخی گروه های سنی نسبت به آنفولانزا مسری تر است.

همچنین مشاهده شده است که COVID-19 دارای شیوع بیشتری نسبت به آنفولانزا است. این بدان معناست که ویروسی که باعث کووید 19 می شود می تواند به سرعت و به راحتی در بسیاری از افراد شیوع یابد و با گذشت زمان باعث انتشار مداوم در بین افراد شود.

قطرات تنفسی در انتقال آنفولانزا و covid-19
قطرات تنفسی در انتقال آنفولانزا و covid-19

ریسک ابتلا در چه افرادی بیشتر است؟

COVID-19 و آنفولانزا هر دو می توانند منجر به بروز بیماری شدید و عوارض ناشی از آن شوند. افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند عبارتند از:

  • افراد مسن
  • افرادی که بیماری های زمینه ای خاصی دارند
  • افراد باردار

همچنین تحقیقات نشان داده است که خطر ابتلا به کووید 19 برای کودکان سالم در مقایسه با آنفولانزا کمتر است. با این حال، نوزادان و کودکان مبتلا به بیماری های زمینه ای هم در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا و هم COVID-19 قرار دارند.

مقایسه عوارض بیماری

شباهت ها در خصوص COVID-19 و آنفولانزا این است که هر دو می توانند منجر به عوارضی شوند، از جمله:

  • ذات الریه
  • نارسایی تنفسی
  • سندرم دیسترس حاد تنفسی (به عنوان مثال مایع در ریه ها)
  • سپسیس
  • آسیب قلبی (به عنوان مثال حملات قلبی و سکته مغزی)
  • نارسایی چند عضو (نارسایی تنفسی، نارسایی کلیه، شوک)
  • بدتر شدن بیماری های مزمن (شامل ریه ها، قلب، سیستم عصبی یا دیابت)
  • التهاب بافت های قلب، مغز یا عضلات
  • عفونت های باکتریایی ثانویه (یعنی عفونت هایی که در افرادی که قبلاً به آنفولانزا یا COVID-19 آلوده شده اند رخ می دهد)

اما تفاوت هایی هم در بروز عوارض ناشی از این دو بیماری وجود دارد. بیشتر افرادی که به آنفولانزا مبتلا می شوند طی چند روز تا کمتر از دو هفته بهبود می یابند، اما برخی از افراد دچار عوارضی که در بالا ذکر شد می شوند.

اما در خصوص بیماری کووید 19 عوارض دیگری جدا از آنچه بیان شد، می تواند رخ دهد که شامل لخته شدن خون در رگها و عروق ریه ها، قلب، پاها یا مغز و سندرم التهابی در کودکان است.

درمان های تایید شده

افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به عوارض آنفولانزا و COVID-19 هستند، می بایست در بیمارستان بستری شده و تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرند.

در صورت ابتلا به آنفولانزا ، داروهای ضد ویروسی آنفولانزا با نسخه پزشک برای درمان آن که مورد تایید FDA هستند، تجویز می شود. به افرادی که به دلیل بیماری آنفولانزا در بیمارستان بستری هستند یا در معرض خطر عوارض آن قرار دارند، توصیه می شود در اسرع وقت داروهای ضد ویروسی را با دستور پزشک مصرف کنند.

در خصوص بیماری کووید 19 باید گفت که انستیتوی ملی بهداشت (NIH) راهنمایی در مورد درمان COVID-19 تهیه کرده است که با ظهور شواهد جدید در مورد گزینه های درمانی، به طور منظم به روز رسانی می شود.

در حالی که remdesivir یک ماده ضد ویروسی است که به عنوان درمانی برای COVID-19 مورد بررسی قرار گرفته و تحت مجوز استفاده اضطراری (EUA) در دسترس است. در حال حاضر هیچ دارو یا درمان دیگری که توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید شده باشد برای جلوگیری یا درمان COVID-19 وجود ندارد و مطالعات در این رابطه همچنان ادامه دارد.

واکسن آنفولانزا و COVID-19
واکسن COVID-19

واکسن آنفولانزا و COVID-19

واکسن های COVID-19 و آنفولانزا باید توسط FDA تایید یا مجاز به استفاده اضطراری (EUA) باشند. در خصوص آنفولانزا باید گفت که چندین واکسن با مجوز FDA سالانه تولید می شود که افراد را از 3 یا 4 ویروس آنفولانزا که دانشمندان پیش بینی می کنند هر ساله منتشر می شود، محافظت می کند.

مقاله ی واکسن آنفولانزا و حقایق کلیدی در مورد واکسن آنفولانزای فصلی می تواند اطلاعات کاملی در خصوص واکسن آنفولانزا به شما بدهد.

همچنین در مقاله ی واکسن کرونا ویروس : آخرین اخبار و پیشرفت ها آخرین پیشرفت های صورت گرفته در خصوص واکسن ویروس کرونا را می توانید بخوانید.

اما در رابطه با کووید 19 باید گفت که در حال حاضر هیچ واکسنی برای جلوگیری از آن وجود ندارد. اما تولیدکنندگان واکسن و سایر محققان در حال سرعت بخشیدن به تولید واکسن برای جلوگیری از COVID-19 هستند تا بتوانند هر چه سریع تر کل دنیا را از نگرانی درباره این بیماری نجات دهند.

با توجه به نکات گفته شد، در می یابیم که در حال حاضر خطر ابتلا به آنفولانزا و ویروس کرونا امری اجتناب ناپذیر است و همه ما در خطر ابتلا به این بیماری ها به خصوص با شروع فصل سرما قرار داریم و همانطور هم که بیان شد هنوز داروی قطعی برای کووید 19 ساخته نشده است.

اما هیچ یک باعث نمی شود که زندگی خود را مختل سازیم. ما باید به زندگی خود ادامه دهیم و تنها کاری که در حال حاضر می توانیم انجام دهیم این است که سعی کنیم تا حد امکان کلیه پروتکل های بهداشتی که توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام می شود را رعایت کنیم (از همه مهم تر از ماسک استفاده کنیم) و امید داشته باشیم که مانند آنفولانزا دارو یا واکسنی برای ویروس کرونا نیز ساخته شود.

 

منبع

 https://www.cdc.gov/flu/symptoms/flu-vs-covid19.htm

نظرتان را بنویسید
دیدگاه
نام
ایمیل

IranMedBank

بانک اطلاعات پزشکی ایران